sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Сантяго де Чиле, Чили Forecast
 
sp
Статия за Чили

Флаг Чили    Чили

  Чили впечатлява с уникални езера и вулкани
  Публикувана от yonyo на 31 януари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 265 пъти, рейтинг: 3.50

    Единственият проблем при посещението на Чили е да решите първо къде да отидете. След като изследвате привлекателната столица Сантяго, изборът на дестинациите варира от пустинята до ледниковите глетчери и от областта на виното до плажовете. Всички те са изкушаващи, но един от тези варианти е твърде уникален, за да бъде пропуснат: областта на езерата в Чили, която се намира в сърцето на Андите.

Чили покрива дълга и тясна ивица земя между Андите и Тихия океан. Тази дълга, тънка южноамериканска държава не е повече от 240 километра широка, но от северния й до южния й край има 4300 километра, преминавайки през няколко климатични пояса и забележително разнообразие от пейзажи.

Езера и вулкани

Местните наричат областта на езерата "Приказната страна на Чили" и това не е никакво преувеличение. Представете си 12 езера сред извисяващи се планини, шест вулкана, покрити със сняг, и твърде много водопади, които не могат да бъдат преброени. Кой е чувал за тропическа гора в планините? Чили има една от най-големите самородни гори на планетата. Гъстата зеленина на древни тополи, борове, папрати и бамбук обгражда езерата и им придава изненадваща красота.

Едно от големите приключения на Южна Америка започва тук - пътуване по езеро и суша от Чили до Аржентина. Пътуването, известно като Пресечката на езерата (Cruce de Lagos), започва в езерната страна на града Пуерто Варас. Както много градове в района, Пуерто Варас (Град на рози) е бил заселен през 1800 г. от германците, и къщите с наклонени покривиq и камбанариите на църквите изглеждат някак по-баварско, отколкото южноамериканско.

Магазините в града предлагат стоки с отлично качество, произведени благодарение на местните занаяти. Можете да намерите предмети на много по-добри цени, отколкото в Сантяго, включително бижутерия, направена от камъни с лазурносин цвят, които са уникални за Чили.

Има пряк път до терминала Petrohuè, където 300 пътници със салове правят първия етап на пътуването си - един час и 45 минути плават през езерото Todos los Santos (Всички светци). То е също така известно като Смарагдовото езеро заради тъмния цвят на водата.

Пътуването по вода до малкото село Пеула държи камерите постоянно включени заради постоянно променящите са гледки на Осорно - огромен вулкан, чиято многогодишна снежна покривка се отразява във водата. Повечето пътници прекарват поне една нощ в селото Пеула, което е разположено в средата на обширния, добре запазен Национален парк Vicente Perez Rosales, който се простира на 2533 квадратни километра.

Два хотела приветстват посетителите: „Peulla“, обновена класическа сграда от 1890 г. и точно в съседство е „Natura“, селски, но съвременен хотел и СПА-комплекс, който отвори през 2005 г. И двата хотела са обградени oт планините.

Чили е идеалната страна за активни ваканции. Вие можете да ходите на екскурзии, да яздите коне, да плавате или да пътувате с каяк, да се насладите на известните води, в които се ловят риба, да се запишете на сафари в гората. Можете също така само да се отпуснете, да се разходите и да се насладите на СПА-процедурите и невероятните пейзажи. Гледки като водопадите Сватбен воал лесно могат да бъдат видени от хотелите.

Не трябва да ходите по-далече от Пеула, за да оцените областта на езерата. Но онези, които искат да продължат пътуването си, могат да се качат на специални автобуси и да следват черния път, изкачвайки се през гъстата гора до езеро Frias, и със сал да стигнат до Аржентина.

До крайната спирка в San Carlos de Bariloche има много спирки и пътувания по море. Цялото пътуване и в двете държави може да бъде направено в един ден, но ще е срамота да не спрете и да се насладите на чудесата по пътя.

Входът до областта на езерата е пристанищният град Puerto Montt, който се намира само на един час полет от Сантяго. Puerto Montt е любима спирка за круизите и в него си заслужава следобед да изследвате оживения му пазар за риба и пазара със занаяти, който се простира в няколко блока.

Сред най-красивите и известни природни забележителности на Чили са езерото Чунгара, вулканът Паринакота, Сан Педро де Атакама, гейзерите Татио, планинското езеро Мискинти и още много други езера и вулкани.

Уникалната природа, екзотичните туристически дестинации и богатата култура превръщат Чили в едно от най-желаните места за екскурзии и почивка, както в Южна Америка, така и в целия свят.

http://entertainment.bpost.bg/story-read-15043.php

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Чили      Потърси и резервирай online самолетен полет до Чили      Екскурзии и почивки в Чили, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp