sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Градовете на Бразилия
  Публикувана от tot11t0 на 14 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 511 пъти, рейтинг: 1.00

    Бразилия е разделена на 26 щата (естаду) и един федерален столичен окръг. За разлика от повечето южноамерикански страни тя има много големи градове. От 1960г. официална столица на Бразилия е град Бразилия. Построяването на града е част от поетата през 50-те год. на ХХ век кампания за насърчаване на икономиката и заселването на населението във вътрешността на страната. Днес град Бразилия е седалище на Националния конгрес, на президента и правителството и на много чужди посолства.

Сао Пауло е един от най-старите колониални градове в Новия свят. Основан е през 1554г. Разположен е на 75км. атлантическия бряг, върху обширно плато с надморска височина 760м. Особено бурно е развитието му през последните 120 години. Първоначално градът бил главно средище за износ на кафе, а по-късно се превръща в най-мощният и индустриален и финансов център на Бразилия, с над 20000 промишлени предприятия. Днес Сао Пауло е най-урбанизираната територия в Южна Америка (с почти 17834000 жители) и се нарежда на 4-то място сред най-големите градове в света.

Рио де Женейро е най-прочутият бразилски град- един от най-красивите в света. До 1960г. бил столица на страната, а днес е огромен мегаполис (11,4 млн. души). Тук е най-големият стадион в света „Маракана”. Великолепните плажове Копакабана и многобройните природни и исторически забележителности привличат в града около 5,5 млн. туристи годишно.

Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp