sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Бразилия с рекорден износ на кафе
  Публикувана от nansi_g на 28 февруари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 185 пъти, рейтинг: 1.00

    Бразилия изнесе рекордно количество кафе през 2010 година. Информацията на Съвета на износителите на кафе на Бразилия показва, че горчивите зърна са донесли на страната 5,7 милиарда долара.

Това е 33% повече от приходите от износ на кафе през 2009 година, а количеството изнесено кафе е 9% повече и възлиза на 33 милиона чувала.

Миналата година се оказва най-добрата за последните пет, а резултатите надминаха прогнозите на производителите, които очакваха изонс на 31 милиона чувала.

Сред факторите, допринесли за силния износ, е намаленото производство на кафе в конкурентните на Бразилия в този бранш страни като Колумбия заради повишена вътрешна консумация и климатични фактори.

Европа традиционно остава най-големият консуматор на кафе, като изкупува 54% от износа на Бразилия. Това количество през 2010 година представлява ръст от 6% спрямо 2009 година.

В САЩ е отишло 22% от бразилското кафе, с 13% повече от предходната година, а Азия е изкупила 17% от производството, което 12% ръст в консумацията на кафе на континента.

Бразилия произвежда сама повече от 1/3 от световното количество кафе.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp