sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Фернандо де Нороня (Fernando de Noronha)
  Публикувана от yonyo на 21 февруари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 174 пъти, рейтинг: 3.50

    Фернандо де Нороня е архипелаг, разположен в Атлантическия океан, който се състои от 21 по-големи и няколко по-малки острови. От бразилската суша го делят около 354 км, като географското му разположение е между градовете Натал и Ресифе.

Това е едно от любимите места за почивка и особено за подводно гмуркане на цяла Бразилия. На практика през всички сезони на годината тук пече слънце и е топло, като дори от април ди август, когато е дъждовният период, валежите са твърде кратки, за да спрат туристите.

До Фернандо де Нороня може да се стигне със самолет, който може да се вземе както от Натал, така и от Ресифе – ежедневно от всеки град има по два полета. Ресифе се намира на 545 км, а Натал 360 км. от архипелага. Между октомври и февруари пък има редовни превози с круизи.

Главният остров от архипелага е Иля де Фернандо де Нороня с площ от 18, 4 кв. км и е с население от около 3000 жители. Това е и единственият остров, на който постоянно живеят хора. С цел да се съхрани девствената природа тук е наложена забрана на острова да има повече от 420 туристи наведнъж. Този район е една от най-редките и ценните екосистеми в света, затова от 2001 г. Фернандо де Нороня и Рокас са обявени от ЮНЕСКО за световно природно наследство.

Една малка такса за опазване околната среда се начислява от туристите при пристигането си от Ibama (Институт на околната среда и възобновяеми природни ресурси).

Първият, който описва острова е Америко Веспучи, по време на неговата португалска експедиция към Бразилия през 1503 г В следващите векове района е ту под френско, ту под английско владение, но най-дълго се запазва като холандска територия.
Фернандо де Нороня (Fernando de Noronha)

През 1988 г. около 70% от архипелага е обявена за морски национален парк, с цел запазване на земята и околната среда на морето. В тези кристални води живеят множество тропически риби, морски звезди, дългоноси и сиви акули. Всяка сутрин в т.нар.

Залив на делфините или Байа дас Голфиньос се скупчват повече от 1000 делфина, за да отбележат началото на утрото жизнерадостно.

В града тук има едно наистина впе1атляващо заведение. Форте дос Ремедиос представлява руини, останали от някогашното португалско владение. Поради факта, че историческата крепост датира от 1737 г. тя не е в много добро състояние – оръдията й са заровени наполовина в земята, а укрепленията са почти разрушени.

http://ostrovi.pochivka.com/n70-5295-%D0%A4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%BE_%D0%B4%D0%B5_%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%8F_%28Fernando_de_Noronha%29

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp