sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Остров Иля Гранде (Ilha Grande)
  Публикувана от yonyo на 21 февруари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 244 пъти, рейтинг: 3.50

    Иля Гранде са група острови, в състава на която влизат 360 малки суши във водата, разположени много близко едно до друго.

В буквален превод Иля Гранде означава „Голям остров” и е разположен край бреговете на Рио де Жанейро в Бразилия. Някой от тропическите островчета влизат под опеката на община Ангра дос Рейс (Angra dos Reis).

Панорамата на повечето тропически кътчета в състава на островната група се отличава с дивата си красота. Природата тук е хормония от тропически плажове с изумрудени води и екзотична зеленината.

Площта на островите е 193 km², а най-високата точка е при Пико де Педро (Pico da Pedra D'Água), която достига 1031 м над морското равнище.

Тези острови край Атлантическия океан са изключително богата екосистема и биологичното разнообразие е огромно. В кристалните води живеят някои от най-големите останали популации на много застрашени животински видове, включително червеновеждата амазонка, някои редки видове каймани като широко остромуцунест кайман (Caiman latirostris).

Защитените води покрай островчетата са уникална смецица, на тропически, субтропически и умерени климатични особености, което позволява само тук в цял свят на едно място да се видят корали, тропически риби заедно с, магеланови пингвини и т. нар. южни китове.

Островната група е защитена територия и по-голямата част от нея е в зоната на резервата Иля Гранде, а останалата част са под строги ограничения откъм какъвто и да е вид човешка намеса.

В резервата Иля Гранде са изградени за посетителите 150 км туристически пътеки, свързващи крайбрежните селища и махали. За чужденците, желаещи да почиват тук се предлагат удобни вилички из цялата територия на островите, като голяма част от тях са на самите плажове. и на много плажове, планински върхове, водопади, и девствени гори. Най-доброто време за туристически посещения е през март и юни.

http://ostrovi.pochivka.com/n70-5293-%D0%9E%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2_%D0%98%D0%BB%D1%8F_%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5_%28Ilha_Grande%29

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp