sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Празници на Бразилия
  Публикувана от tot11t0 на 21 февруари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 178 пъти, рейтинг: 1.00

    Днес, Федерална република Бразилия е петата страна в света по големина в Латинска Америка. Територията на Бразилия е 8,5 милиона квадратни км. Преобладаващата религия - католици. Официален език - португалски.

Бразилия е интересна и оригинална държава. На север, едва ли някой ще остане равнодушен към екзотичните джунгли на Амазонка - най-пълноводната река в света, нейните многобройни притоци, девствената природа и възможността със собствените си очи да видите крокодили, маймуни, пирани и други обитатели на тропическата флора.

Североизточната част на страната представляват километри от великолепни бели пясъчни плажове и красиви заливи, фантастичният Салвадор с историческото наследство на колонистите.

В югоизточната част на страната са двете най-известни града: Рио де Жанейро с най-голямата статуя в света на Христос, разположена на хълма Корковадо, и Сао Пауло, който може да се нарече бразилски Ню Йорк, защото той е създаден по негов образ и подобие.

В южната част ще видите "другата Бразилия", населена с блондинки със сини очи - потомци на имигранти от Европа и Игуасу, разположен на границата на три държави - Бразилия, Аржентина и Парагвай, където е най-мощната в света водноелектрическа централа Итайпу.

Футболът в Бразилия - е празник за феновете!

Празниците са много важни за бразилците. Може би затова те имат толкова много почивни дни през празниците. Празниците се провеждат най-често шумно и забавно, с музика и танци.

Основните национални и официални празници:
- 1 януари - Universal на нациите;
- Февруари - март - Карнавал;
- Април - май - Католическия Великден;
- 21 април - Tiradentes;
- 1 май - Ден на труда;
- 7 септември - Ден на независимостта (от 1822г.);
- 12 октомври - Дева Мария от Aparecida и денят на детето;
- 15 ноември - Обявяване на Републиката;
- 25 декември - Католическата Коледа.

Освен официалните празници, има много интересни празнични мероприятия от местен мащаб, провеждани в рамките на държавата. Така например, всяка година в щата Санта Катарина се провеждат традиционните октомврийски празници, което привлича общо около 2 милиона души.

В Blumenau - града, където живеят предимно потомци на немски емигранти се прожежда Октоберфест(Oktoberfest) - фестивал на бирата, който трае две и половина седмици, с повече от 400 часа с изпълнение на музикални произведения и алегорични шествия. Една от атракциите на празника - choppwagen (кола с бира), с която се прави безплатна почерпка с бира по улиците.

В Zhonville се празнува празника Fenachopp, при който се прави състезание по надпиване с бира за тези, които са най-способни да се насладят на тази напитка. Също така се прожежда детски Kinderfest.

Октоберфест в Itapiranga е празник на емигрантите в Timbo и Oberlandfest в Рио Negrin със селските си характеристики дават представа за фолклора и германските традиции.

Два португалски празника допълват календарът на октомври, това са празниците на културата на Санта Катарина.

В Itajai се провежда Marejada - португалски риболовен празник, показващ богатството на кулинарията, най-вече от морски дарове и треска, която е сготвена с най-добрите вина.

http://praznici.eu/bg/nacionalni-praznici/braziliq

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp