sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Статия за Боливия

Флаг Боливия    Боливия

  Животът в Боливия
  Публикувана от tot11t0 на 17 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 481 пъти, рейтинг: 1.00

    Повечето боливийци са изключително бедни. Някога Боливия имала излаз на Тихия океан, но след войната с Чили (1879-1885г) губи крайбрежните си земи и част от пустинята Атакама, а след войната с Парагвай (1932-1935г) загубва и богатите на олово и селитра територии в района на Гран Чако.
Липсата на достъп до Световния океан поставя страната в изолирано икономическо положение. Макар, че граничи с пет страни, транспортните връзки с тях са твърде ограничени заради планинския релеф, заблатените терени и гъстите екваториални гори. Нестабилното вътрешно политическо положение и честите смени на правителствата също са сериозна пречка за икономическото развитие на Боливия.
Животът на хората в по-големите градове е по-добре устроен в сравнение със селските райони, където почти липсва здравно обслужване, а повечето деца не са имунизирани срещу различни заразни болести. Заради по-големите печалби много боливийски фермери се насочват към отглеждане на забраненото растение кока, от което се произвежда наркотикът кокаин. В Боливия преобладава индианското население (около 60%)- предимно от народите кечуа и аймара. Останалите боливийци са от испански или със смесен произход.

Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp