sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Статия за Боливия

Флаг Боливия    Боливия

  Трите лагуни
  Публикувана от gogi99 на 27 януари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 211 пъти, рейтинг: 1.00

    Намиращата се в Национален резерват на фауната в Андите "Едуардо Авароа", близо до границата с Чили, Лагуна Колорада е разположена на 4,500 метра над морското равнище.
Водите на лагуната, които са известни с наситения си тъмно червен цвят с бели примеси, са любимо място на розовото фламинго. Странният цвят на водата се дължи на седиментите, натрупани по дъното на езерото, и на водораслото алгае, докато белите петна се дължат на минерала боракс.

Лагуна Верде

Както подсказва и името й, водите на Лагуна Верде имат красив зелен цвят, дължащ се на концентрираното съдържание на елементи като калций, арсен, желязо и олово. Въпреки наличието на тази смъртоносна комбинация, във водите на лагуната живеят бактерии и планктон.


Лагуна Бланка

Намиращата се близо до Лагуна Верде в подножието на вулкана Ликанкабур, Лагуна Бланка има по-ниска концентрация на химични елементи. Водите й изглеждат бели, макар че цветът им се променя, когато вятърът разбърка съдържащата се в тях мед.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp