sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Статия за Боливия

Флаг Боливия    Боливия

  Забравените земи на Югозападна Боливия
  Публикувана от gogi99 на 24 януари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 167 пъти, рейтинг: 1.00

    Едва наскоро туристите преоткриват забравените земи в Югозападна Боливия с пейзажи, които напомнят на снимки от луната или на картини, излезли изпод четката на сюрреалистите. На приблизително 4000 метра надморска височина те предлагат най- прозирното нощно небе, където безбройните звезди осветяват пътя на пътешествениците. Това е и мястото, от което Испания става световна сила в миналото -когато планината осигурява огромно количество от залежи на сребро - количество,достатъчно, за да бъде изграден мост между Боливия и Мадрид.
Пустини, доминирани от вулкани като Олагуе и Линканабур и планински вериги като Монт Томас Амил, Ejera , Cerro Nelli и Корина, са място, където виреят странни растения - като например Yareta.
Такива пустини са Силоли и Пустинята на Дали (Desierto de Dali) - наистина сюрреалистични и абстрактни панорами. Все едно, че природата е претворила някой от сънищата на великия майстор на четката, за пореден път доказвайки, че под слънцето няма нищо ново. На някои места като Sol de la Manana (Долината на утринното слънце) има вулканична активност, където от множеството фумароли (пукнатини в земната кора, обикновено в близост до вулкани ) се носят пара и серни газове, което още повече придава магичност на гледката, а в езерото Aguas Termales de Polquis горещ извор затопля иначе замръзналото езеро, така че човек може и да поплува. Една от зрелищните особености на тази местност са лагуните. Има две лагуни, където се събират фламингота. Известни са два вида, от които най-често срещано е фламингото Джеймс, известно още като Jututu. Другият вид е андийското фламинго.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp