sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Статия за Боливия

Флаг Боливия    Боливия

  Огледалото на света
  Публикувана от nansi_g на 24 януари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 181 пъти, рейтинг: 1.00

    Salar de Uyuni ( или Salar de Tunupa ) е най-голямото солно плато в света с големина от 10,582 km2, разположено в югозападна Боливия на територията на два региона ( Potosi и Oruro ) в близост до гребена на Андите на височина 3,650 метра.

Основните минерали, които изграждат този salar са халит и гипс.

Това е най-големият резервоар на сол в световен мащаб съдържащ над 10 милиарда тона, 25 хиляди от които се извличат всяка година предимно за вътрешните нужди на Боливия. Когато е сухо, платото е изрисувано до безкрая с мистериозни и красиви солни полигони, като огромен пъзъл в ослепително бяло. За онези, които желаят да натрупат слънчев тен, това е мястото с най-висока интензивност и опасността от слънчев удар е сериозна. Няколко дни по-късно дъждът превръща цялото езеро в най-голямото огледало. Водата е само няколко сантиметра и по цялото езеро може да се пътува създавайки илюзията, че се движиш по повърхността на водата. Не забравяйте да си носите шапки и хубави слънчеви очила. Тук много бързо се дехидратираш, изгаряш от слънцето, а белия цвят на солта предизвиква цветна слепота след дълъг престой, подобна на тази получавана от снега в полярните области. Предимство е ако знаете испански, така лесно може да си намерите добър тур с джип по платото.

Водата създава несравнима илюзия, отразявайки небето на Алтиплано и движещите се облаци чак до линията на хоризонта. Ефектът е магичен, ако в този момент пътувате по платото. Усещането е сравнимо с пътуването в самолет сред облаците, гледка граничеща с жива халюцинация и е една от най-красивата, която може да бъде видяна по света.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp