sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Статия за Боливия

Флаг Боливия    Боливия

  Чудесата на Боливия
  Публикувана от nansi_g на 24 януари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 158 пъти, рейтинг: 1.00

    Още щом стъпят на боливийска земя, туристите разбират, че са попаднала в необикновена страна. Градовете, разположени на над 3 000 м. надморска височина, спиращите дъха природни гледки и съчетанието от антична индианска и съвременна култура превръщат Боливия в една от най-впечатляващите дестинации на планетата.

Салар де Уйуни

Покривайки площ от повече от 10,000 кв. км., Салар де Уйуни е най-голямото солено плато на Земята. Разположен в югозападна Боливия, близо до Андите, на височина от 3,650 м., Салар де Уйуни е любимо място на фотографи от цял свят, които идват в Боливия, за да уловят красотата на това осмо чудо на света. По време на сухия сезон Салар де Уйуни представлява безкрайна бяла пустош.

Истинската магия се случва, когато започнат дъждовете. Тогава соленото плато се покрива с тънък слой вода, която като огледало отразява небето, създавайки усещането, че човек се разхожда в облаците. Някои казват, че тогава сам Бог слиза, за да види собственото си отражение. В Салар де Уйуни се намира най-големият хотел, изграден от гигантски блокове сол.

Езерото Титикака

Разположено на височина от повече от 3,812 м. надморска височина, езерото Титикака без съмнение е едно от най-изумителните езера на планетата. Инките вярвали, че това е мястото, където е бил сътворен светът - бог Виракоча излязъл от неговите дълбини и сътворил Слънцето, Земята и първите хора. На Исла дел Сол, най-големият остров на езерото Титикака, се намират над 180 антични руини, останали от империята на инките. Една от най-големите забележителности на Титикака са прочутите Плаващи острови на народите урос.

Ел Камино де ла Муерте

Известен като най-опасният път в света, Ел Камино де ла Муерте е построен през 1910 г. от парагвайски затворници, за да свърже северните тропични гори на Боливия със столицата Ла Пас. Пътят внезапно се изкачва на височина от 5 000 м. по протежението на стръмен хълм и ридовете на планински връх, преди отново да се спусне надолу на височина от 330 м..

"Пътят на смъртта" е широк едва 3,2 метра и няма изградена мантинела, която да спаси шофьорите на тежкотоварни автомобили от полета им към пропастта. Според статистическите данни, всяка година 200-300 човека са губят живота си по този път. Заради мрачната му слава, Ел Камино де ла Муерте е избягван от повечето шофьори, но в последно време се превръща в любимо място на търсещите екстремни преживявания почитатели на планинското колоездене.

Вале де ла Луна

Това природно произведение на изкуството е наречено от местните хора Лунната долина, тъй като пейзажът много наподобявал на лунната повърхност. Планините, заобикалящи град Ла Паз, са съставени от глина и майката природа ги е оформила в интересни и чудновати форми. Това, което някога е било планина, сега наподобява на обширна пустиня, изпълнена със сталагмити.

Минералното съдържание е различно във всяко скално образувание, придавайки различни цветове на каменните форми и създавайки различни оптични илюзии. Пътешествието до Лунната долина може да бъде добър нагледен урок за това как е протекла еволюцията на Земята.

Трите лагуни

Намиращата се в Национален резерват на фауната в Андите "Едуардо Авароа", близо до границата с Чили, Лагуна Колорада е разположена на 4,500 метра над морското равнище.

Водите на лагуната, които са известни с наситения си тъмно червен цвят с бели примеси, са любимо място на розовото фламинго. Странният цвят на водата се дължи на седиментите, натрупани по дъното на езерото, и на водораслото алгае, докато белите петна се дължат на минерала боракс.

Лагуна Верде

Както подсказва и името й, водите на Лагуна Верде имат красив зелен цвят, дължащ се на концентрираното съдържание на елементи като калций, арсен, желязо и олово. Въпреки наличието на тази смъртоносна комбинация, във водите на лагуната живеят бактерии и планктон.

Лагуна Бланка

Намиращата се близо до Лагуна Верде в подножието на вулкана Ликанкабур, Лагуна Бланка има по-ниска концентрация на химични елементи. Водите й изглеждат бели, макар че цветът им се променя, когато вятърът разбърка съдържащата се в тях мед.

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2
Снимка 3Снимка 4
Снимка 5

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp