sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Статия за Боливия

Флаг Боливия    Боливия

  Потоси
  Публикувана от nansi_g на 24 януари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 157 пъти, рейтинг: 1.00

    Потоси се намира в южна Боливия, в Андите, близо до Сукре. Разположен на височина от 4, 180 м. над морското равнище, той е един от най-високо разположените градове в света.
През 16 век територията, в която днес се намира Потоси, е била най-големият индустриален комплекс в света.
Сред забележителностите са Cerro Rico (богатата планина) със залежите от сребро. Извличането на сребърна руда се е осъществявало с помощта на хидравлични машини. Запазена e сложната система от водопроводи и изкуствени водни басейни, чрез които се е досатвяло вода за баселението, също и колониалният град с Каса дела Монеда, църквата на Сан Лоренцо, няколко благороднически къщи и" barrios mitayos" - районите, където са живели работниците.

От 2001 г. Потоси е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Основан е през 1546 г. , година след откриването на първите залежи на сребро. От 1611 г. насетне Потоси се превръща във водещ център -находище на ценния метал, а населението му наброявало 150, 000 души. След 1825 г. залежите на сребро се изчерпват, което води до драстичен спад на броя на жителите му - на 8000. В началото на 20 век, градът отново се разраства след като се откриват залежи на калай.

Задължително посетете:

*Ла Кaса де ла Монеда: Първият монетен двор в Потоси е построен през 18 век. Днес музеят Ла Кaса де ла Монеда има експозиции със златни и сребърни монети, както и картини от колониалната епоха.

*Катедралата: Катедралата в Потоси е построена през втората половина на 16 век и е завършена през 1600 г., а реконструкция е направена в периода от 1808 до 1838 г.

*Църквата "Сан Бенито": Изграждането и започва през 1700г. Можете да видите както византийски кубета, така и дървени гравюри на метисите.

*Църквата "Сан Лоренцо": Бароковата дърворезба с елементи от традицията на метисите по входната врата, направена от майстори от 16 век е една от основните атракции. Вътре в църквата са изложения няколко картини на Melchor Perez de Holguín.

*Други църкви: Белен, Сан Бернардо, Сан Августин, La Compañía de Jesús, Сан Мартин, Сан Хуан де Диос, Санто Доминго.
Музеят "Сан Франциско": Първоначално манастир, днес музеят има експонати, които са уникални образци на религиозното изкуство, сред които влизат и творби на Perez de Holguín.

*Музей "Санта Тереза": Музей, създаден през 1685. Тук също можете да откриете произведения на Melchor Perez de Holguín

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2
Снимка 3Снимка 4
Снимка 5

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp