sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Сидни, New South Wales Forecast
 
sp
Статия за Австралия

Флаг Австралия    Австралия

  Остров Ротнест (Rottnest Island)
  Публикувана от yonyo на 30 август 2010 г.
  Тази статия е прочетена 218 пъти, рейтинг: 4.00

    Остров Ротнест е изключително място за релакс и разходка, което се намира край югозападната част на австралийското крайбрежие. Най-близкото населено място до него е град Пърт, чиито бряг е на около 20 км в посока континента. Именно от там може да вземете високоскоростен ферибот, с който за отрицателно време ще стъпите по бреговете на острова.
Rottnest Island

Разположен в кристалните води на Индийския океан Ротнест е с дължина 11 км, а на ширина достига едва 4, 5 км, което го прави изключително лесен за разглеждане. Това малко парче суша е застраховано от всякакви автомобилни газове, защото на острова не се допускат никакви коли. Единственият начин да обиколите красивите заливчета, ниските хълмове и няколкото езера е като си наемете велосипед срещу 30 долара на ден.

Въпреки малките си мащаби остров Ротнест има какво да предложи на хилядите туристи, пристигащи тук, за да се насладят на спокойната атмосфера. На острова има само едно населено място, което впечатлява с колониалната си архитектура, исторически сгради и стари църкви. През Втората световна война по най-високите хълмове на остров Ротнест са били построени няколко големи артилерийски оръдия. Днес те вече не функционират, но са превърнати в туристическа атракция, като много от посетителите се разхождат до оръжията и прилежащите им бункери.

Близо 500 000 туристи посещават този красив австралийски бряг всяка година. Привлекателни тук са възможностите за плаване с лодка с прозрачно дъно, каране на каяк, гмуркане и подводно плуване. Водните гледки предлагат красив набор от коралови рифове и прозрачни сини води.

Тъй като това Ротнест е най-старият австралийски курорт, превърнат в такъв още през 1848 г., той е особено популярна дестинация. Именно поради тази причина е добре да си направите предварителна резервация, ако сте решили да посетите мястото.

Името му е дадено то холандския изследовател Вилем де Вламинг, който през 1696 г. стъпва на този бряг. Пътешественикът помислил местните малки двуутробни животни – квоки, за мишки и кръстил сушата „Гнездото на плъховете”.

http://kurorti.pochivka.com/n28-5736-%D0%9E%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2_%D0%A0%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82_%28Rottnest_Island%29


      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Австралия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Австралия      Екскурзии и почивки в Австралия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp