sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Buenos Aires, Argentina Forecast
 
sp
Статия за Аржентина

Флаг Аржентина    Аржентина

  Аржентина - страна с необятни размери
  Публикувана от gogi99 на 07 февруари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 145 пъти, рейтинг: 1.00

    В Аржентина можете да се насладите на истинска природна красота. Страната събира в себе си извисяващи се скалисти планини, многобройни водопади, дълги плажове, безкрайни пустини, екзотични животни и уникална тропическа растителност. След първото си посещение в Аржентина, повечето посетители се завръщат отново в тази изключителна страна.

Географското разнообразие на Аржентина обхваща най-смайващата местност на Антарктика - през дивите, запълнени от глетчери планини на Патагония и широките открити равнини на Пампасите до пустините и тропическите джунгли на север.

Страната може да бъде обичана дори само заради нейните естествени чудеса, но никое посещение на Аржентина не може да бъде наречено, че е приключило без да сте стъпили в нейната душа - столицата Буенос Айрес.

Елегантният Буенос Айрес е дом на 40% от населението на страната и е шумен град с богата, пламенна и измъчена история, която е неразделна част от неговия характер. Това е Европа и Южна Америка, които се събират в едно географско местоположение, с елементи на неизвестното на всеки ъгъл. Градът едновременно е познат и чужд, но неговата същност е много гостоприемна.

Покрай елегантните авенюта на модните райони можете да видите изискани хора, които вечерят и наблюдават минувачите, докато пият силно кафе или се наслаждават на бирите си. Има постоянна миризма на печено месо от всеки ъгъл. Нито очарованието, нито страстта са в недостиг в този космополитен център, където porteneros са еднакво опитни във футбол, политиката и модата.

Има неравенство между богаташите и бедните хора, докато много хора живеят близо до бедността в предградията на Буенос Айрес. От 1992 г. икономиката се разклати и достигна близо до рухване заради погрешното управление на правителството, което подтикна редовни и понякога буйни демонстрации. Обаче това е бизнес, доколкото туризмът е засегнат; всъщност, произтичащото обезценяване на песото е направило страната много по-приемливо място за пътниците.

Заради това, че има толкова много да се види в тази изключителна страна, повечето посетители откриват, че трябва да се завърнат отново в Аржентина.

Какво можете да правите в Аржентина?

Алпинизъм

Аржентина е облагодетелствана дестинация за сериозните планинари. Повечето се стремят да завладеят един от най-високите върхове в света - Аконкагуа, който се намира на запад от град Мендоса. Други предизвикателни изкачвания в страната са масивът Фицрой в Националния парк „Лос Гласиарес" в провинция Санта Крус и Sierra de la Fentana. Официалният сезон за катерене е между 15 ноември и 15 март.

Аконкагуа може да бъде изкачен безопасно само от добре въоръжени групи, които са в отлична физическа форма, опитни са и са водени от добри водачи. Различните маршрути нагоре по планината предлагат всички видове технически предизвикателства на изкачването - на камък, лед и сняг.

Трекинг (ходене пеша)

Аржентина, със своите безкрайно много пейзажи и географски зони, предоставя много възможности за онези, които искат да се доближат до природата пеша. Северна Аржентина предлага уникални пустинни пейзажи, гъста субтропична дъждовна гора и естествено шумните водопади Игуасу, на границата с Бразилия.

В южния район на Аржентина хората, които практикуват трекинг, са посрещнати от величествен пейзаж на Патагония и Tierra del Fuego. Пътуванията често са комбинирани с круизи през пъстри пристанищни градчета, зелени фиорди и назъбени от глетчери върхове на планини. Природната красота на Аржентина предлага някои от най-добрите трекинги в света и много от тур операторите организират експедиции из страната.

Каране на ски

Източните склонове на Андите стават все повече популярни за тези, които търсят ободряващо каране на ски. Ски сезонът в Аржентина е от юни до септември, а юли и август е максимумът, когато курортите са претъпкани заради свежия сняг.

Състоянието на снега се мени от година на година, но обикновено има отличен сняг. Най-престижен курорт за ски-спускане е Las Lenas, който подслони веднъж световния шампионат. Най-старият курорт, Bariloche, предлага ски и красиви изгледи от областта Nahuel Huapi. Ushuaia предлага фантастично ски-надбягване през пресечена местност.

Рафтинг

Аржентина предлага някои чудесни възможности за рафтинг на фона на великолепни пейзажи. Рафтингът представлява спускане с надуваема лодка по бързо течаща вода. Този вид спорт е подходящ да се практикува в реки, бързеи и по водопади.

Танго

Тангото се е появило от набор социални състояния в Буенос Айрес през 1800-те. В онези ранни дни то е говорило за трудността, болката и самотата на европейските имигранти, които са напуснали своите семейства и любими хора, в търсене на по-добър живот.
Текстовете към тангото са възникнали от печалните любовни песни и меланхоличните моменти от онези времена, а танцът изразява много за тези чувства. Мъжете са танцували с мъже и тогава проститутките постепенно са наложили женския принос и така танцът се е развил. Аржентинските висши общества се дистанцираха от танца поради неговите асоциации, но след Втората световна война неща се промениха.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Аржентина      Потърси и резервирай online самолетен полет до Аржентина      Екскурзии и почивки в Аржентина, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp